Meeting rasstandaard bespreking Main Coons

Voor de tweede keer werd een meeting georganiseerd om opnieuw een rasstandaard onder de loep te nemen. Dit keer was de Main Coon aan de beurt. Opnieuw mochten we rekenen op een aantal fokkers die hun poes of kater ter beschikking stelden zodat we alles aan de werkelijkheid konden toetsen. Ook waren opnieuw keurmeesters aanwezig om hun bevindingen te uiten.

 

Bij de vorige bespreking van de Noorse Boskat waren we nogal overstelpt met aanwezige katten. Ditmaal hadden we ervoor gekozen om het met minder katten te stellen wat ons de gelegenheid bracht alle Maine Coons te bespreken en te analyseren. Het aanbod was echter ruim voldoende om vergelijkingen te maken.

 

Allereerst werd samen de standaard overlopen, en daarbij kon opnieuw iedere genodigde zijn aan of opmerkingen geven. De aanwezige katten werden één voor één aan de realiteit getoetst. Iedere kat werd bekeken en besproken. Op die manier was het voor iedere aanwezige duidelijk wat de pluspunten, maar ook de minpunten van hun geliefde maine coon waren.

 

Duidelijk kwam naar voren dat alle katten heel goed waren wat betreft de lichaamsbouw. De staart was bij de meeste juist de limiet. Een enkele was tekort. Enkele hadden er eentje die echt reikte tot over de kop. Vachten waren meestal goed. Oren waren zoals het in de originele standaard staat vermeld, en daar waren we dan heel blij mee. Grootste probleem was het onderste gedeelte van de neus. De meeste waren niet recht, enkel de minderheid had de correcte neus. Alle fokkers waren het hiermee eens.

 

Een duidelijk merkbaar verschil zagen we wanneer men de vergelijking maakt tussen een poes en een kater.

 

Alle aanwezigen waren na afloop dan ook heel opgetogen voor deze leerzame namiddag, waar ze zaken en ervaring konden aanbrengen, maar ook andere zaken leren. Intussen werken we volop om een volgend ras onder de loep te nemen. Meer daarover zal u vernemen op onze gloednieuwe website.

 

 

 

Deelnemers :

 

Marieke van der Schaaf

Helen Kipp

Elke Wijnants

Patricia Tonus

Peter Mulder

Filip Vandoninck

Evelien Schroyen

Wendy Serry